1. Nevotex
  2.  » 
  3. Projekti
  4.  » Arvostettuun projektiin lisäväriä huonekalukankaasta

Kattegatt-lukio Halmstadissa on yksi kaupungin modernin historian suurimmista rakennushankkeista ja sen lopulliset kustannukset ovat yli 50 miljoonaa euroa. Koulun auditorion sisustukseen valittiin Nevotexin Lido-huonekalukangas, joka täytti värille, muodolle ja laadulle asetetut vaativat vaatimukset.

Kattegattin lukion suuri auditorio avattiin elokuussa 2020. Siellä on tilaa lähes 500 hengelle ja se kruunaa tämän valtavan rakennusprojektin, joka on määrä valmistua vuonna 2021. Aulaa käytetään ulkopuolisten vierailijoiden kanssa, suorana lähetyksenä järjestettäviin tapahtumiin, koulutuksiin ja koulutoimintaan lähes 1 500 opiskelijaryhmälle. Koulun rehtori Rikard Sjödahl huomauttaa, että tilat on rakennettu vastaamaan tulevaisuuden vaatimuksia.

”Auditorio on erinomainen ja kokonaisuudessaan hyvin tehty aina rakentamisesta ja tekniikasta materiaaleihin ja väreihin. Tuolit ovat erittäin mukavat. Lido kangas on kulutusta kestävää, mikä on välttämätöntä. Sen lisäksi, että tuolit täyttävät kaikki julkisessa tilassa tarvittavat työympäristöä, paloturvallisuutta ja kestävyyttä koskevat vaatimukset, tuolit ovat erittäin mukavia istua ja kangas on loistava väri. Yhdessä muiden sisustuskalusteiden kanssa ne tuovat esille todellisen värien ilotulituksen. ”

Rikard i aulan

Aikataulut edellyttävät luotettavaa toimittajaa

Thomas Pettersson kuvailee jokaista projektia ainutlaatuiseksi. Huonekalut on suunniteltu erityisesti vastaamaan vaatimuksia ja lyhyet toimitusajat ovat tyypillisiä. Aikarajoitteinen työskentely vaatii kuitenkin kaiken toimimaan kellontarkasti ja Nevotex on tällainen luottotoimittaja. Nevotex toimittaa verhoilumateriaalia myös yrityksen muihin tarpeisiin.

”Nevotexillä on suuret varastot, eikä toimitusajoissa ole koskaan ollut mitään ongelmia. Yritämme työskennellä heidän kanssaan niin usein kuin pystymme ”, Thomas sanoo.

Balzar Beskow valmistaa kaikkea yksittäisistä huonekaluista aina kokonaiseen sisustukseen. Huonekalukankaiden hinta vaihtelee suuresti toimittajien välillä, ja suurilla määrillä hintaero voi osoittautua useiksi kymmeniksi tuhansiksi euroiksi. Tässä tapauksesssa kankaaksi valittiin Lido, joka nyt ihastuttaa 580 tuolin voimin uudessa auditoriossa ja viereisissä luentosaleissa. Kun toimittajien tarjoukset oli saatu ja vaihtoehdot tarkistettu, Nevotexin Lido-kangas vastasi parhaiten vaativia laatu- ja kustannusvaatimuksia sekä arkkitehdin määrittelemiä värikriteerejä ja ominaisuuksia.

”Nevotex huonekalujen verhoilumateriaalit tarjoaa erittäin houkuttelevan ja hyödyllisen väripaletin, ja lopputulos täyttää odotuksemme”, toteaa Henrik Geijerin, Fredblad Arkitekter Halmstad.

Tulevaisuuden muodot ja värit

Rikard Sjödahl tykkää istua ja työskennellä auditoriossa, viereisissä luentosaleissa ja koulun avoimilla alueilla. Hän haluaa olla opiskelijoidensa käytettävissä koulupäivän aikana ja uudet tilat tekevät sen mahdolliseksi. Kattegatt -projekti on ollut tärkeä osa hänen jokapäiväistä elämäänsä viimeisten kolmen vuoden aikana. Hän mainitsee erityisesti positiivisen ja läpinäkyvän yhteistyön, joka on vallinnut toimittaen välillä.

”Kaikki on toiminut fantastisesti hyvin, varsinkin kun otetaan huomioon projektin laajuus. Tämä on todella ollut esimerkillinen projekti ”, toteaa Rikard.

Osana Kattegatt -projektia Nevotex on tehnyt yhteistyötä huonekaluvalmistajan Balzar Beskowin kanssa, joka suunnittelee ja valmistaa julkisten tilojen sisustustöitä. Halmstadin auditorio on yksi monista näiden kahden perheyrityksen yhteisprojekteista, joilla on paikalliset juuret, mutta jotka toimivat globaaleilla markkinoilla, ja joilla on pitkäaikainen ja vankka kokemus ruotsalaisesta sisustussuunnittelusta.

Nevotex tyger passar i aula

Lisätietoa Lido verhoilukankaasta

 

”Lido on yksi suosituimmista huonekalukankaistamme. Sitä käytetään yksittäisten huonekalujen verhoilussa, mutta myös suurissa projekteissa, kuten hotellien sisätiloissa ja julkisissa tiloissa. Lidon vahvuus on, että se tarjoaa huippulaatua edulliseen hintaan. Se on kovaa käyttöä ja kulutusta kestävä huonekalukangas, jonka pinta on pehmeä ja tekee siitä mukavan ja helppokäyttöisen. Lidoa on saatavana 89 eri sävyllä. Laaja värivalikoima, sen mahtavat ominaisuudet ja edullinen hinta tekevät siitä houkuttelevan arkkitehdeille ja asiakkaille sekä suurissa että pienissä projekteissa. ”

/Fredrik Tarenius, myyntipäällikkö, Nevotex

KUND: Balzar Beskow

BEKLÄDNADSMATERIAL: Möbeltyg Lido 32 Turquise